Salgına karşı çocuklarınızı koruyun! Bağışıklığı güçlendirmek için…Bal&Arı Sütü

Koronavirüs’ün hepimizi tedbirler almaya ittiği şu günlerde uzmanların sık sık dile getirdiği bir konu var; bağışıklık sistemi. Peki, çocuklardaki bağışıklık sistemi ne durumda? Çocukların bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir, hangi besinlerin alınması gerekir? Çocuğun bağışıklık sisteminin daha güçlü olması için ebeveynlerin dikkat etmesi gereken tüm detaylar…

ÇOCUĞUN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN DÜZENLİ BESLENME

Kış ve bahar mevsimlerinde okul ve kreş gibi kapalı ve kalabalık mekanlarda zaman geçiren çocuklar için enfeksiyon hastalıkları riski daha fazladır. Okulların kapalı olduğu dönemlerde çocuğunuzu başta grip, koronavirüs ve diğer tüm enfeksiyon hastalıklarından daha rahat koruyabilirsiniz. Ancak uzun tatil dönemlerinde çocuk sürekli evde kaldığı için beslenme düzeni ihmal edilebiliyor. Böyle bir olasılıkta çocuğun bağışıklık sistemi güçlenmenin aksine zarar görür. Orta yaşlı ve genç insanlara göre bağışıklık sistemi daha güçsüz olan çocuklarınızın hastalıklara karşı daha güçlü olabilmesi için düzenli ve sağlıklı beslenmelerine dikkat etmeniz gerekiyor.

Arı Sütü Bala Karıştırılırken

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN BESİNLER Bal ve Arı Sütü:

Balın besleyici özelliğinin çok yüksek olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Peki ya arı sütü? Yapılan pek çok araştırmada, arı sütü kullanan insanların savunma hücre sayısının dikkat çeken bir ölçüde arttığı ortaya çıkmıştır. Uzmanlar, 4 yaş ve üzeri çocuklara sabahları kahvaltıdan önce 1 çay kaşığını aşmayacak şekilde bal ile karıştırılarak verilmesinin bağışıklık sistemine yararlı olduğunu dile getiriyor. Fakat 4 yaşından küçük çocuklarda veya astım hastalığı, alerji problemi gibi özel durumları olan çocuklarda mutlaka doktora danışılmasını tavsiye ediyoruz.

KAYNAK:https://www.mynet.com/salgina-karsi-cocuklarinizi-koruyun-bagisikligi-guclendirmek-icin-1196829-myyemek

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.