ARI SÜTÜ HER DERDE DEVA…

Arı sütünün faydaları hakkında Türk toplumunun yeteri kadar bilgi sahibi olmadığı ve tüketilmediği belirtildi.

Trabzon Arıcılar Kooperatifi Başkanı Kamil Reis, arı sütünün insan vücuduna en az kraliçe arıya sağladığı yarar kadar yarar sağladığını söyledi. Kamil Reis, işçi arıların yutmaksızın çiğnedikleri, çiçek tozlarından yaptıkları ve başlarının üstündeki bezede sakladıkları özel bir madde ile karıştırdıkları maddeye arı sütü dendiğini ifade etti. Reis, ”Arı sütü kraliçe arının besini olup, besin değeri son derece yüksektir. Tüm yaşamı boyunca arı sütü ile beslenen kraliçe arının ömrünün uzunluğuna da en önemli işarettir. Diğer arılar sadece 2 ay yaşarken, kraliçe arının ömrü 6 yıldır. Bu besinde, kraliçe arının neden inanılmaz iri, uzun ömürlü, verimli ve diğer arılarla mukayese edildiğinde neden daha fazla enerjiye sahip olduğunun sırrı saklıdır. Kraliçe arı, sadece arı sütü ile beslenir” dedi. VÜCUDU GÜÇLÜ KILAR Arı sütünün birçok çeşit etken madde olan enzimler, amino asitler, vitamin ve mineraller içerdiğini söyleyen Reis, arı sütünün içerisinde olan maddeler hakkında şu bilgileri verdi : ”Metabolizma için çok önemli olan panteik asit, asetilkolin, protein, bağışıklık sistemini güçlendiren ve ruhsal-fiziksel dayanıklılığı artırıcı bir yağ asidi olan 10-HDA, sepanin asit, hastalıkların iyileşme döneminden sonra sindirimi düzenlemek ve iştahı açmak için çok ideal olan oleik asit içerir. Doğal hormon ve enzimleriyle beraber içerdiği vitaminler arasında tüm B vitaminleri, A, C ve E vitaminleri vardır. Ayrıca 10 temel amino asitten sekizini de doğal hormon ve enzimleriyle içermektedir. Tüm bunlara ilave olarak; kalsiyum, potasyum, fosfor, demir, sülfür, bakır ve silisyum minerallerini de içerir. Bu faydalı maddeleri yüksek oranda içerdiği için, vücudu strese ve dış etkenlere karşı güçlü kılmakta ve onun anti-bakteriyel ve antibiyotik özelliği ise soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı korunmamıza yardımcı olmaktadır” Arı sütünün bir doğa harikası ve insan sağlığı için vazgeçilmez bir besin olduğunu kaydeden Reis, ”Arı sütü, başta bronşiyal astım, akciğer hastalıkları, uykusuzluk, mide ülseri, böbrek hastalıklarına iyi gelir. Kırıkların daha hızlı iyileştirilmesi, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, saç, cilt ve tırnakların beslenmesi ve güçlendirilmesinde etkilidir. Sindirim sistemini sağlıklı tutmak, üreme ve boşaltım sistemini korumak, ruhsal ve zihinsel dayanıklılığı artırmak istiyorsak arı sütü tüketmeliyiz. Ayrıca düşük tansiyon, soğuk algınlığı ve grip hastalarına da arı sütünü tavsiye ediyoruz. Arı sütü, hem erkek hem de kadınların kullanabilecekleri bir doğal ürün olup, ruhsal ve fiziksel vücudunu dengede tutmak isteyen herkes, özellikle orta yaş ve üzerinde olanlar, menopoz dönemindeki kadınlar, en yüksek fiziksel dayanıklılığı arzu eden sporcu veya vücut geliştiriciler kullanabilir” diye konuştu. Arı sütü hakkında Türkiye’de insanların kulaktan dolma bilgilere sahip olduğunu ve yeteri kadar bu konuda araştırma yapılmadığını belirten Reis, ”Gerçekte arı sütü hakkında en fazla araştırma ve tıbbi yayın Fransa, Almanya, İtalya, Rusya, Çin ve Japonya’da yapılmıştır. Şu an için Japonya dünyada en fazla arı sütü tüketen ülke durumundadır” şeklinde konuştu.

Kaynak: ARI SÜTÜ HER DERDE DEVA…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.