Arı sütü nedir? Arı sütü faydaları nedir, ne kadar?

‘Arı sütü nasıl kullanılır? Arı sütü faydaları nelerdir, fiyatı ne kadar?’ sorularının yanıtı merak ediliyor. Pahalılığı ile dikkatleri çekmeyi başaran arı sütü için hasat dönemi başladı. Eylül ayına kadar hasad dönemi devam edecek olan arı sütüne ilgi büyük. Dünyanın en pahalı sütleri arasında yer alan arı sütü faydaları oldukça fazla. Arı sütü, işçi arıların yutak üstü salgı bezlerinden çıkarttıkları jel kıvamında akıcı, kremsi beyaz bir madde olarak biliniyor. Arı, arı sütünü midesinde yapıyor dışarıdan toplamıyor. Arılar arı sütünü sadece kraliçe arı ve arı larvalarının beslenmesi için üretiyorlar. Arı sütünün içeriği yüzde 66’ı sudan, yüzde 14.5’i karbonhidrattan, yüzde 4.5’i lipidden, yüzde 13 ‘ü aminoasitten oluşuyor. Peki, arı sütü nasıl kullanılır? Arı sütü faydaları nelerdir, fiyatı ne kadar? İşte tüm bu soruların yanıtına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz

ARI SÜTÜ FAYDALARI NELERDİR? 

  1. Cilt için maske olarak kullanılabilir
  2. Cildin güzelleşmesi ve pürüzsüzleşmesini sağlar ve sivilce problemlerini ortadan kaldırır
  3. Yumurta ve sprem kalitesini arttırır
  4. Göz altı torbaları için giderici ve faydalıdır
  5. En büyük mucizesinden biri ise ömre ömür katması.
  6. Cilt için merhem olarak da kullanılır
  7. Kansere karşı etkilidir
  8. Kanserli hücrelerin büyümesi yavaşlatır
  9. Kısırlığa faydası vardır
  10. Hastalıkları önler, mikropları yok eder
  11. MS hastalığına iyi gelir
  12. Hücre yenileyici özelliği vardır
  13. Damar ve kalp sistemini destekler
  14. Kan akışını düzenler
  15. Tansiyonu dengeler
  16. İnsülin gibi kanda bulunan şekeri yakar ve enerjiye dönüştürür
  17. Balgam söktürücü özelliği bulunur
  18. Astım, bronşit ve nefes darlığı çeken hastalara iyi gelir
  19. Çocukların gelişimine katkı sağlar
  20.  Kemikleri güçlendirir, kas gelişimini sağlar

ARI SÜTÜ FİYATI NE KADAR?
Arı sütünün kilosunun 6 bin liradan satıldığı üreticiler tarafından belirtiliyor.

ARI SÜTÜ NASIL TÜKETİLİR?
Arı sütü, bal ve polen ile birlikte tüketilebileceği gibi saf olarak sabahları kahvaltıdan önce ve dil altından emilmesi yoluyla tüketilmesi daha doğrudur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.